Feest, feest en nog eens feest
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Noortje
06 November 2008 | India, Chandigarh
Omdat het internet het niet deed doordat de altijd even gedisciplineerde aiesec'ers waren vergeten de rekening te betalen heeft dit berichtje even geduurd.
De afgelopen weken stonden vooral in het teken van feest vieren. In de weekenden ben ik gaan stappen en op feestjes geweest van Indiaase mensen die we kennen. Op 28 oktober was het Diwali. Dit is een feest om te vieren dat een prins thuis kwam na het overwinnen van allerlei kwade geesten. (heel kort samengevat). We hadden de zondag ervoor eerst een feestje van Aiesec waar ook werd uitgelegd wat Diwali inhield. Op de dag zelf zijn we gaan eten bij een indiaase vriendin van ons en hebben vuurwerk afgestoken op het dak. Alle huizen zijn op die dag versierd en overal zie je op straat kaarsjes staan. Ze hebben hier dan de hele avond vuurwerk. Het vuurwerk was overigens erg goedkoop en vrij onvoorspelbaar. De regels hier zijn wat minder strikt dan we in NL gewend zijn...
Op 31 oktober hebben we halloween gevierd, hiervan zal ik wat leuke foto's op facebook zetten.
Op dit moment zit ik midden in de foundersweek. Deze maandag heb ik opgetreden op een feestje van de broer van een van de leerlingen van mijn school. Deze mensen zijn super rijk en die zoon is geselecteerd voor het cricket elftal. Er waren zo'n 150 gasten en pers. Dus ik stond weer in de krant. (heb helaas zelf de foto's nog niet gezien). Dinsdag was de openingsshow van de founders week met een aantal mooie dansen en liedjes. Gisteren heb ik opgetreden met zeer getalenteerde 10e klassers (zo'n 15 jaar oud). We hebben een compositie gemaakt over spanningen, oorlog, verdriet en vrede. Was erg leuk om te doen. Het was als introductie van het toneelstuk, wat overigens erg professioneel en mooi was, maar helaas moeilijk te volgen want gesproken in Urdu. Vandaag generale voor mijn optreden met de 17-jarige jongens en dan vrijdag het optreden. Zaterdag expositie van allerlei dingen die de leerlingen hebben gemaakt en closing ceremony met marcheren, dansen en muziek. En als klap op de onvoorspelbare indiaase vuurpijl heb ik vervolgens een hele week vakantie!
06 November 2008 - 10:38
Wen:
You will speak Chinese. Can also the telephone chat. My China's telephone 861375115675 are very happy and you are the friend -
06 November 2008 - 16:55
Wineke:
Wat leuk dat je in de krant stond. Verzamelen zou ik zeggen! Ik heb je berichten gemist. Fijne vakantie.
xx Wineke -
08 November 2008 - 12:46
Ellen:
Je update ziet er weer te gaaf uit, jaloezie neemt toe hier in NL.. Geniet van je vakantie!! Kijkend naar alles wat je doet, is die zeker wel verdiend :) xxx -
17 November 2008 - 11:27
As:
Hé Noor,
Wat gaaf, zeg! Al die optredens en feestjes.. KLinkt supergezellig en interessant allemaal! Fijn dat je het goed naar je zin hebt en je uitstekend vermaakt. Hoe is de klap op de vuurpijl (week vakantie) geweest?
Tot gauw.
Liefs, Astrid.