De laatste lootjes - Reisverslag uit Chandigarh, India van Noortje Donders - WaarBenJij.nu De laatste lootjes - Reisverslag uit Chandigarh, India van Noortje Donders - WaarBenJij.nu

De laatste lootjes

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Noortje

24 November 2008 | India, Chandigarh

Na de Fouders Week heb ik lekker een weekje vakantie gehad. helaas kon ik niemand vinden om een tripje mee te maken dus ik heb me vermaakt in Chandigarh. Ik voel me inmiddels behoorlijk geintegreerd hier, dingen die eerst bijzonder waren, beginnen heel normaal te worden. Wat frapante voorbeelden:
- Ik ruim zelf mijn zooi niet meer op omdat de bedienden of de schoonmaakster dat toch wel doen.
- Voor vervoer op loopafstand neem je toch maar even een riksja. En dan ga je natuurlijk ook niet teveel betalen en loop je soms een kwartier af te dingen voor 10 roepie (en das maar liefst 15 cent).
- Eten doen we ook als echte Indiers met Roti en met de handen. En na het eten gooi je dan wat anijs met suiker naar binnen als mondverfrisser, wat we eerst raar en niet zo lekker vonden.
- Als je om acht uur afspreekt verwacht je niet dat er dan ook daadwerkelijk iemand opdaagt en vertrekken op de afgesproken tijd zodat je een half uur later aankomt is normaal.
- Als ik wat te eten meeneem naar school is dat altijd veel meer dan nodig want alles wordt gedeeld natuurlijk.
- Alle starende mensen vallen me niet eens meer op. Pas als anderen me daar op wijzen merk je het echt.
- Ik betrapte mezelf erop dat ik in een volgepakte auto zat op een heel drukke weg met luid toeterende auto's en dacht: "he lekker rustig hier".

Ik ga dus bij terugkomst best een beetje heimwee krijgen naar India denk ik...

Maar goed, nog een weekje werken en dan is Boke er gaan gaan we lekker de toerist uithangen!

• 26 November 2008 - 17:28

Ellen:

Heee Indiaase,

Tijd vliegt, je bent gewoon al bijna klaar met je stage :S Geniet nog van je laatste weekje en alvast veeeeeeeeel plezier met reizen met Bo!! Hopelijk heb je tussendoor nog wat tijd om ons op de hoogte te brengen van jullie trip :)

Groetjes xxx

• 05 December 2008 - 21:24